A napi szignifikáns stressz közel 10 százalékkal csökkent.

  • Auteur/autrice de la publication :
  • Post category:Blog

A napi szignifikáns stressz közel 10 százalékkal csökkent.

Az erőfeszítések a Blue Zones® területeken élő emberek életmódján alapulnak – a világ 2 -es számai, amelyek alacsonyabb krónikus betegségekkel, hosszabb életfenőkkel és megnövekedett életminőséggel rendelkeznek. mint a kezdeményezés alapja a továbbfejlesztett jóléthez. A 9 -es teljesítmény könnyű, kicsi lépés, amelyet mindenki hosszabb ideig megtehet, jobban érezheti magát és boldogabb. Ezeket az egyszerű viselkedést a világ leghosszabb élő emberei osztják. tornatermek. Ehelyett olyan környezetben élnek, amely folyamatosan elcsúsztatja őket, hogy gondolkodjanak rajta. kapcsolódó betegség. Még a kék zónák területén élő emberek is tapasztalják a stresszt, ám napi rutinjaik vannak, hogy ezt a stresszt eláraszthassák. Fordított betegség olyan stresszcsökkentő stratégia kialakításával, amely az Ön számára működik.80% -os szabály-Egyél figyelmen kívül, és álljon le, ha 80% -kal tele van. A 20 % -os különbség az éhes és a teljes érzés között a különbség lehet a veszteség vagy a fogyás között. A kék zónákban élő emberek késő délután vagy kora este megeszik a legkisebb ételeiket, majd a nap hátralévő részében nem esznek. A bab, beleértve a fava, a fekete, a szója és a lencse, a legtöbb centenárius étrend sarokköve. .Belong-A kutatások azt mutatják, hogy a hit-alapú szolgáltatások havonta négyszer részt vesznek, négy-14 éves élettartamot fognak hozzáadni. Elsőként-A Kék Zónákban a sikeres centenáriusok a családjukat elsődlegesek. Igazság-A világ leghosszabb élettartama szintén választja az embereket is. – vagy születik – szociális körökben, amelyek támogatják az egészséges viselkedést. A kutatások azt mutatják, hogy a dohányzás, az elhízás, a boldogság és még a magány is fertőző. A hosszú élettartamú emberek társadalmi hálózata kedvezően alakítja egészségügyi viselkedését. él. Öt régiót azonosítottak – Loma Linda, Kalifornia; Okinawa, Japán; Nicoya, Costa Rica; Szardínia, Olaszország; és Ikaria, Görögország – mint kék zónák. Megállapították, hogy a Blue Zones területén a lakosok kilenc konkrét életmódjellemzőt osztottak meg. A Blue Zones projekt együttesen a Power 9 alapelveire utal. Dan kutatásai azt mutatják, hogy az átlagos ember várható élettartama 10–12 évvel növekszik a Blue Zones életmód elfogadásával.

A Blue Zones projektet Dan Buettner, a National Geographic Fellow és a New York Times legkelendőbb szerzője ihlette, aki a világ öt régióját-vagy a kék zónákat-azonosította a 100 évig élő emberek legmagasabb koncentrációjával Vagy idősebb. Ide tartoznak Loma Linda, Kalifornia; Nicoya, Costa Rica; Szardínia, Olaszország; Ikaria, Görögország; és Okinawa, Japán. A Blue Zones Project magában foglalja a Buettner megállapításait, és együttműködik a városokkal olyan politikák és programok végrehajtása érdekében, amelyek a közösséget az optimális egészség és a jólét felé mozgatják. Az LLC, amely a Healthways®, Inc.-vel együttműködött, hogy a bevált gyakorlatokat a világkék zónák területeiről a helyi közösségekbe hozza, amelyek érdeklődnek a lakosok jólétének javítása iránt. Az első tesztváros, Albert Lea, Minnesota, jelentős javulást jelentett a jólétben, ideértve a városi munkavállalók egészségügyi igényeinek 49 % -os csökkenését és a kulcsfontosságú munkáltatók számára a távolmaradás 21 % -os csökkenését. A zónák az Egyesült Államok egész területén működő közösségekkel foglalkozó projektek partnerei a köz- és magánszféra partnerségek fejlesztése és a környezet, a politika és a közösségi hálózatok fenntartható változásainak megteremtése érdekében. Jelenleg kilenc állam 32 közössége csatlakozott a Blue Zones Project -hez, több mint 2 millió amerikai érintéssel. A mozgalom három kaliforniai tengerparti várost tartalmaz; 15 város Iowa; Albert Lea, Minnesota; Fort Worth városa; és közösségek Florida, Hawaii, Oklahoma, Oregon és Wisconsin délnyugati részén. Ahogy a Blue Zones projektmozgalom lendületet kap, új közösségeket keres a vezetőkkel, akik elkötelezték magukat a jólét átalakulására. Vázolja fel a közösségi erőfeszítéseket, amelyek támogathatják a kezdeményezést. Miután a várost kiválasztották, a helyi csapat tagjait a közösségen belül dolgozják fel, hogy kék, vagy egy részletes végrehajtási tervet, célokat, stratégiákat és mutatókat készítsenek a Blue Zones Project végrehajtásának irányításához az elkövetkező években.

A Blue Zones projekt ezután bevált gyakorlatokat és stratégiákat biztosít az egészséges választások megkönnyítésére a munkahelyek, iskolák, éttermek, valamint az élelmiszerboltok és a közösségi politika fenntartható változása révén. A Blue Zones Project arra is ösztönzi az ezekben a közösségekben élő embereket, hogy kis, egyszerű változtatásokat hajtsanak végre napi rutinjaikban, és elrontják őket, hogy egészségesebb döntéseket hozzanak, ahol élnek, dolgoznak, imádkoznak és játszanak. Dan ezeket a bevált gyakorlatokat a Power 9® alapelveinek azonosította – a világ leghosszabb élő embereinek kiosztási szokásait. A természetes mozgástól a napi ébredésig, a 9. hatalom bebizonyosodott, hogy támogatja a jólétet és a hosszú élettartamot. A jólét javítását a Gallup-Healthways Wellabe Index® és a közösség által bejelentett mutatók mérik. Az Egyesült Államok köz- és magánszféra partnerségének kidolgozására és fenntartható változások kialakítására a környezet, a politika és a társadalmi hálózatok terén. Az emberek idejük 90 % -át otthonuk vagy munkájuk közelében töltik, tehát olyan környezet megteremtésével, amely az egészséges választást könnyű választássá teszi, jelentős hatással lehetünk az ezen a területen élő emberek jólétére.

Jelenleg kilenc állam 32 közössége csatlakozott a Blue Zones Project -hez, javítva több mint 2 millió amerikai életét. A mozgalom már három kaliforniai tengerparti várost tartalmaz; 15 város Iowa; Albert Lea, Minnesota; Fort Worth városa; és közösségek Florida, Hawaii, Oklahoma, Oregon és Wisconsin délnyugati részén. Minden részt vevő közösség nagy lépéseket tett egy olyan környezet megteremtése felé, amely megkönnyíti az egészséges döntéseket – az élelmiszerboltok elrendezésében finom változtatások elvégzéséből, és az éttermek egészségesebb oldalait kínálja a járdák kiszélesítéséhez és a kerékpáros korrálok hozzáadásához. Mindent megtudhat itt a városi kertészkedésről. A jólét javulását a Gallup-Healthways Wellabe Index®, valamint a közösség által bejelentett mutatók mérik. Fontolja meg az eredményeket a kaliforniai tengerparti városokban (Redondo Beach, Hermosa Beach és a Manhattan Beach, amelyek 2016 -ban hivatalos Blue Zones közösségként tanúsítást értek el). A Blue Zones Project 2010-es végrehajtása óta a jóléti index kimutatta:

A túlsúlyos polgárok száma kilenc ponttal 50,8 százalékra esett vissza, míg a nemzeti kamatláb 2015-ben 63,7 százalékra emelkedett. Az elhízott lakosok száma az elhízott lakosok száma. az országos átlag kevesebb mint felén érkezett, 12,1 százalékkal, szemben a nézd meg ezeket 28,1 százalékkal országos szinten. Közel 10 százalék.

Albert Lea, Minnesota, a projekt eredeti kísérleti közössége 26 százalékkal nőtt Minnesota megyei egészségügyi rangsorában, és a Blue Zones Project révén megerősítette gazdaságát. A Blue Zones projekt 2015-ös erőfeszítéseinek második szakaszának végrehajtása óta Albert Lea nyereséget szerzett a jólét kritikus területein, az állam és a nemzet túllépésével. A jóléti index szerint 2014 és 2016 között Albert Lea-ban:

Az általános jólét 2,8 ponttal növekszik, és ugyanabban az időben meghaladja a javulást Minnesota államban. 15 % -nál, jóval a 2015 -ben az országos 18,5 százalék alatt. 68,7 százalékra mutat.

Mivel a Blue Zones projektmozgalom lendületet kap, a kezdeményezés új közösségeket keres a vezetőkkel, akik elkötelezték magukat a jólét átalakulására. Ha érdekli, hogy a Blue Zones projektet a közösségbe hozza, akkor további információkért vegye fel a kapcsolatot a BluezeSonesprojectusa@healthways.com.com webhelyre. Azokban a közösségeknél, ahol a Blue Zones Project már a helyén van, látogasson el a helyi kezdeményezés weboldalára, hogy megtalálja a részt vevő élelmiszerboltokat, éttermeket és más szervezeteket, valamint az eseménynaptárakat. A linkek elérhetők a https://communities.bluezonesproject.com/.

even oldalon Nagy hatás az egészségre és a jólétre. Számos személyes ígéretű műveletet lehet megtenni a saját otthonában (például a friss gyümölcsök kéznél tartása snackekhez, kisebb vacsora tányérok használatával, valamint a TV és más elektronika eltávolításával).

Margaret megosztotta velünk a Blue Zones egyik kedvenc receptjét. Élvezze!

4 2 értékelésből

Szerző: A növényi alapú dietetikus · recept

Nagyon izgatott vagyok, hogy Margaret Adamek, PhD, a Blue Zones Project élelmiszerpolitikai szakértője, a mai növényi csevegésemen. A Margaret régóta élett tapasztalata az élelmiszer-rendszerek változásával-a termelésből a fogyasztásig-tökéletesen illeszkedik a Blue Zones Projekt munkájához. Könnyebben a város környezetének, politikájának és közösségi hálózatainak állandó változásai révén. A világ régiói – vagy a kék zónák – a 100 éves vagy annál idősebb emberek legmagasabb koncentrációjával. A Blue Zones Project magában foglalja a Buettner megállapításait, és együttműködik a városokkal olyan politikák és programok végrehajtása érdekében, amelyek a közösséget az optimális egészség és a jólét felé mozgatják. Jelenleg kilenc állam 32 közössége csatlakozott a Blue Zones projekthez, több mint 2 millió amerikai érintéssel. További információkért látogasson el a www.bluezonesproject.com . A világ leghosszabb élő emberei. Travis egy egészséges gondolkodású társadalmi kört fejlesztett ki-úgynevezett Moai-nak-, és 40 éves dohányzási szokást dobott el, miután bekapcsolódott a National Geographic Dan Buettner (Center) által alapított mozgalomba, és Lauren Nakano (balra), a helyben vezette, igazgatója, igazgatója, igazgatója. Kék zónák projekt, Beach Cities. A jólét fejlesztési kezdeményezése, amely elősegíti a közösségek környezetét, hogy megkönnyítse az egészséges döntéseket. Az erőfeszítések a Blue Zones® területeken élő emberek életmódján alapulnak – a világ 2 -es számai, amelyek alacsonyabb krónikus betegségekkel, hosszabb életfenőkkel és megnövekedett életminőséggel rendelkeznek. mint a kezdeményezés alapja a továbbfejlesztett jóléthez. A 9 -es teljesítmény könnyű, kicsi lépés, amelyet mindenki hosszabb ideig megtehet, jobban érezheti magát és boldogabb. Ezeket az egyszerű viselkedést a világ leghosszabb élő emberei osztják. tornatermek. Ehelyett olyan környezetben élnek, amely folyamatosan elcsúsztatja őket, hogy gondolkodjanak rajta. kapcsolódó betegség. Még a kék zónák területén élő emberek is tapasztalják a stresszt, ám napi rutinjaik vannak, hogy ezt a stresszt eláraszthassák. Fordított betegség olyan stresszcsökkentő stratégia kialakításával, amely az Ön számára működik.80% -os szabály-Egyél figyelmen kívül, és álljon le, ha 80% -kal tele van. A 20 % -os különbség az éhes és a teljes érzés között a különbség lehet a veszteség vagy a fogyás között. A kék zónákban élő emberek késő délután vagy kora este megeszik a legkisebb ételeiket, majd a nap hátralévő részében nem esznek. A bab, beleértve a fava, a fekete, a szója és a lencse, a legtöbb centenárius étrend sarokköve. .Belong-A kutatások azt mutatják, hogy a hit-alapú szolgáltatások havonta négyszer részt vesznek, négy-14 éves élettartamot fognak hozzáadni. Elsőként-A Kék Zónákban a sikeres centenáriusok a családjukat elsődlegesek. Igazság-A világ leghosszabb élettartama szintén választja az embereket is. – vagy születik – szociális körökben, amelyek támogatják az egészséges viselkedést. A kutatások azt mutatják, hogy a dohányzás, az elhízás, a boldogság és még a magány is fertőző. A hosszú élettartamú emberek társadalmi hálózata kedvezően alakítja egészségügyi viselkedését. él. Öt régiót azonosítottak – Loma Linda, Kalifornia; Okinawa, Japán; Nicoya, Costa Rica; Szardínia, Olaszország; és Ikaria, Görögország – mint kék zónák. Megállapították, hogy a Blue Zones területén a lakosok kilenc konkrét életmódjellemzőt osztottak meg. A Blue Zones projekt együttesen a Power 9 alapelveire utal. Dan kutatása azt mutatja, hogy az átlagos ember várható élettartama 10–12 évvel növekedhet a Blue Zones életmód elfogadásával.