Danas dijelimo naših 25 najboljih dokumentarnih filmova o hrani za gledanje.

Danas dijelimo naših 25 najboljih dokumentarnih filmova o hrani za gledanje.

Ovo je osnova moje nove knjige jednostavnih smoothieja Superfood-i dijelim tri recepta za smoothie bez mlijeka iz knjige za uživanje!

Ovi recepti bez smoothieja bez mlijeka su bez mliječnih proizvoda, bez glutena, protuupalni, dječji prilagođeni djeci i, naravno, super ukusni!

bademovi maslac + jelly smoothie

Ovaj klasik za ručak je izumljen bez kruha ili maslaca od kikirikija, a okus je tako dobro da nećete propustiti.

Istaknuti sastojak superhrane: Matice i sjemenke

Zašto je hranjiva: maslačka maslaca poput bademovog maslaca prepuna su proteina, vlakana, masti za izgradnju zdravlja i antioksidanata. Jagode su, kao i sve bobice, dobar izvor vlakana i vitamina C, a proslavljene su zbog svojih protuupalnih i antikancerogenih svojstava.

Opcije za zamjenu: Ako su alergije na orahe problem, zamijenite maslac sjemenke – Sunbutter i Tahini lijepo rade. Umjesto bademovog mlijeka, isprobajte kokosovo mlijeko ili koristite običnu vodu.

IspisIkona sata sa satom

Ikona za pribor za pribor za pribor

Ikona zastava zastave

Ikona mape mape

Instagram Instagram ikona

Pinterest Pinterest ikona < /p>

Facebook Facebook ikona

Ikona ispisa ispisa

ikona kvadrata kvadrata

Ikona srca srca

Srčano čvrsto srce čvrsto čvrsto čvrsto srce Ikona

bademovi maslac + jelly smoothie

Autor: Sondi Bruner

Dostupna je mnoštvo informacija o hrani, zdravlju i dobrobiti-u našem brzom svijetu sadržaj je posvuda. Kada je u pitanju saznanje više o hrani, odakle dolazi i njegovom utjecaju na naše zdravlje, ne osjećamo se uvijek kao otvaranje knjige ili uranjanje u znanstvene studije PubMed -a. Tu dolaze dokumentarni filmovi o hrani. Najbolji dokumentarni filmovi o hrani govore nevjerojatne priče o hrani i ljudima koji je uzgajaju, educirajte nas o onome što je u našoj hrani i kako možemo jesti kako bismo podržali naše zdravlje, osvijetlili korporativnu korupciju i nadahnuli nas poduzeti akciju.

Dokumentarni filmovi o hrani mogu uokviriti složene informacije na zanimljiviji i aktivniji način, posebno za vizualne učenike. Kako interes našeg društva za hranu raste, tako je i broj dokumentarnih filmova o hrani. Danas dijelimo naših 25 najboljih dokumentarnih filmova o hrani za gledanje. Popunite neke kokice koje nisu GMO i smjestite se na kauč za neko fascinantno, revolucionarno i životno promjenjivo gledanje!

Superzize Me

o čemu se radi: redatelj Morgan Spurlock kronizira svoj višemjesečni eksperiment prehrane u McDonaldsu za svaki obrok.

Zašto nam se sviđa: ovo je bio jedan od prvih dokumentarnih filmova o hrani koji je pogodio glavni tok i uistinu pokazao svijetu opasnosti od brze hrane i kako se manipuliramo u žudbi.

Saznajte više

masti, bolesni i gotovo mrtvi

o čemu se radi: kad se Joe Crossu rečeno da ne postoji ništa što se može učiniti u vezi s njegovom viškom težinom i kroničnom autoimunom bolešću, odlučuje uzeti stvari u svoje ruke. On trguje bezvrijednom hranom za sokovnik i snima svoje putovanje kroz Ameriku dok piše povrće + voćni sok 60 dana.

Zašto nam se sviđa: volimo ovu srčanu priču o jednom čovjeku koji ne odustaje od svoje potrage za wellnessom i cijenimo da je ovaj film nadahnuo tisuće drugih da se okrenu hrani kako bi podržali njihovo zdravlje.

Saznajte više

Borba za hranu

o čemu se radi: Ovaj film govori o pobuni u kalifornijskoj hrani protiv velikog agrobiznisa za pokretanje lokalnog pokreta organske hrane.

Zašto nam se sviđa: volimo slušati o muclakerima koji su dovoljno hrabri da zabiju konvencionalni sustav i stvore vlastiti pokret hrane koji na naše ploče donosi zdravlje, okus i raznolikost.

Saznajte više

Food Inc

o čemu se radi: Food Inc izlaže duboke i nepoznate dijelove američkog prehrambenog sustava – posebno tvorničko uzgoj – i kako utječe na naše zdravlje, poljoprivredu i okoliš.

Zašto nam se sviđa: ovaj je film ponekad uznemirujući i zastrašujući, ali podiže veo na industriji koju često ne vidimo. Potrošači doživljavaju nepovezanost između hrane koju kupuju u trgovini i kako ona stiže – a ovaj će vam film pokazati ‘kako’ na neugodan, a opet prijeko potreban način.

Gledajte ga ovdje

Čarobna pilula

o čemu se radi: može li nas ketogena prehrana pomoći da nas izliječi? Liječnici i drugi stručnjaci odvajaju ovu popularnu prehranu i kako nam može pomoći.

Zašto nam se sviđa: Cijenimo kada dokumentarni filmovi pokrivaju nekonvencionalne dijete i bacaju novo svjetlo na to kako ti protokoli za prehranu mogu biti učinkoviti u određenim zdravstvenim situacijama.

Saznajte više

vilice preko noževa

o čemu se radi: snažno prikazuje rad dr. T. Colina Campbella i dr. Caldwella Esselstyna, ovaj film opisuje kako prehrana utemeljena na biljci može spriječiti i preokrenuti mnoge moderne bolesti poput pretilosti, dijabetesa i bolesti srca.

Zašto nam se sviđa: Uživali smo gledajući prave strpljive priče prožete tijekom cijelog filma koje su osnažile našu strast prema biljnom kuhanju i prehrani. Vegani će ovo voljeti!

Gledajte ga ovdje

Genetska ruleta

o čemu se radi: Genetska ruleta nudi detaljan pogled na zdravstvene rizike genetski modificiranih organizama (GMO) i kako su povezani s rastućim stopama bolesti u Americi.

Zašto nam se sviđa: ovaj je film iskren i iskren u odnosu na opasnosti od GMO -a i učinit će vas pažljivo razmotriti kako akcije korporacija utječu na opskrbu hranom, naše zdravlje i zdravlje okoliša.

Saznajte više

gladan za promjenom

o čemu se radi: Jeste li ikad bili na dijeti? Niste sami – milijuni Sjevernoamerikanaca idu svake godine. Gladni promjene izlažu industriju prehrane i mršavljenja i kako manipuliraju nama kako bi njihova industrija uspjela.

Zašto nam se sviđa: ovaj će film promijeniti način na koji gledate prehranu (posebno upotreba ovisnosti, slatke proizvode) i nudi praktična rješenja za one od vas koji bi željeli postati zdraviji.

Saznajte više

ubojica u velikom

o čemu se radi: ovaj dokumentarni film ulazi u problem pretilosti u Americi i kako utječe na politiku, kulturu, zdravlje i buduće generacije.

Zašto nam se sviđa: Ubojica je u cjelini emocionalno uvjerljiv film koji ćete uzeti k srcu. Cijenimo da pokazuje da pretilost nije samo izazov ili problem jednog pojedinca – to je nešto što utječe na sve nas.

Gledajte ovdje

King Corn

o čemu se radi: Dva najboljeg prijatelja na fakultetu odlaze na put do američkog Heartlanda kako bi saznali odakle dolazi njihova hrana. Što otkriju – da ih je sve napravljeno od kukuruza – šokira ih.

Zašto nam se sviđa: ovaj film uistinu pokazuje kako je sveprisutni kukuruz u našem prehrambenom sustavu. Posvuda je – od pića do kruha do tjestenine do preljeva za salatu i još mnogo toga – a nakon što naučite široki domet kukuruza, potrošit ćete puno više vremena dekodirajući naljepnice hrane.

Saznajte više

OMG GMO

o čemu se radi: Ovaj dokumentarni film slijedi potragu jednog čovjeka da sazna više o GMO -u i kako utječu na zdravlje njegove djece.

Zašto nam se sviđa: Iako ovaj film nije tako detaljni kao neki drugi filmovi o GMO-ovima, on postavlja jedinstveno i relativno ljudsko lice u pitanju zbog kojeg razmatramo svoje zdravlje i zdravlje našeg obitelji.

Saznajte više

nestajanje pčela

o čemu se radi: pčele nestaju po cijelom svijetu, a ovaj dokumentarni film o hrani prati dva pčelara dok nastoje zaštititi svoje pčele i podići političku svijest keto light svjedočanstva pročitajte ovaj članak o problemu.

Zašto nam se sviđa: ovaj film ilustrira kako čak i najmanja živa bića mogu utjecati na okoliš i naše zdravlje. Cijenimo kako nestajanje pčela ističe važnost pčela i što oni znače za našu budućnost.

Saznajte više

Vegucirano

o čemu se radi: Ovaj dokumentarni film o hrani prati tri ljubitelja mesa i sira dok idu veganski 6 tjedana i u učenju u procesu učenje o tvorničkoj poljoprivredi, zdravlju i okolišu.

Zašto nam se sviđa: Vegucirani ton tona izmjenjuje se od komike do ozbiljnog, a protagonisti filma mogu se odnositi na mnoge ljude na standardnoj prehrani Sjeverne Amerike. Ako se mogu promijeniti, bilo tko može!

Saznajte više

održivi

o čemu se radi: održiv je film o zemlji, ljudima koji to rade i što se mora učiniti kako bi se održao za buduće generacije.

Zašto nam se sviđa: volimo poruku nade u ovom dokumentarnom filmu o hrani. Sve se nije izgubilo – a postoje rješenja i radnje koje možemo poduzeti svaki dan kako bismo sačuvali svoje zdravlje i zdravlje planeta.

Saznajte više

Dječji izbornik

o čemu se radi: ovaj film, koji je napravio Joe Cross iz masti, bolesnih i gotovo mrtvih, ispituje pretilost u djetinjstvu, naš nedostatak znanja o hrani i nesigurnosti hrane.

Zašto nam se sviđa: ovaj dokumentarni film pokazuje prilično nevjerojatnu djecu koja vode vodstvo i postaju sile za promjenu.

Saznajte više

Kuhani

o čemu se radi: Ova četverodijelna dokumentarna serija Netflix-a Michaela Pollana (autor dileme Omnivore i jedan od naših 50 najboljih aktivista za hranu) gleda na povijest pripreme hrane i kako kuhanje igra ogromnu ulogu u kulturnoj tradiciji i veza.

Zašto nam se sviđa: Sviđa nam se što je svaka epizoda tematska na elementu – vatra, voda, zrak i zemlja – a kinematografija u ovom dokumentarnom filmu je upravo zapanjujuća.

Saznajte više

hranjeni

o čemu se radi: ovaj alarmantni dokumentarni film, koji je pripovijedala Katie Couric, istražuje industriju šećera i vladine saučesništvo u epidemiji pretilosti i dijabetesa.

Zašto nam se sviđa: Feed Up će vas natjerati da dvaput razmislite o tome da posegnete za barom slatkiša i motivirat će vas da tvrtke zadužete za njihovu ulogu u manipuliranju djece i odraslih.

Saznajte više

Taj šećerni film

o čemu se radi: u veni Supersize Me, Damon Gameau kreće u eksperimentalnu prehranu koja ilustrira utjecaj dodanih šećera pronađenih u hrani koja se smatra « zdravim ».

Zašto nam se sviđa: taj šećerni film otkriva koliko su opasni skriveni šećeri u hrani. Očekujemo da ćemo vidjeti šećer u sladoledu ili kolačićima, ali ono što većina nas ne shvaća dodaje se šećer nalazi se u širokom rasponu hrane-poput jogurta bez mlijeka, umaka od tjestenine, šipki granola i još mnogo toga.

Saznajte više

Rotten

o čemu se radi: Rotten će vam otvoriti oči za korupciju i otpad u našem prehrambenom sustavu i pomoći vam da shvatite odakle dolazi vaša hrana.

Zašto nam se sviđa: kad znamo bolje, možemo bolje – u vlastitom životu i u našoj zajednici podržavajući proizvođače hrane u koju vjerujemo.

Saznajte više

samo pojedite

o čemu se radi: jestiva hrana vrijedna milijardi dolara svake godine baca u smeće od strane poljoprivrednika, trgovaca i potrošača. Filmaši Jen i Grant odlučuju zaustaviti kupovinu namirnica i jesti samo hranu koja bi inače bila odbačena.

Zašto nam se sviđa: Volimo da ovaj film svijetli na našoj pogrešnoj potrazi za „savršenim izgledama“ proizvode i čini nas da preispitamo datume isteka. S toliko ljudi u Sjevernoj Americi koji su gladni, otpad hrane je ogroman problem i ovaj film nas inspirira da budemo dio rješenja.

Saznajte više

svijet prema Monsanto

o čemu se radi: Ovaj uznemirujući dokumentarni film pokazuje korporativnu dominaciju Monsantoa nad poljoprivrednicima, vladama i znanstvenicima na štetu našeg zdravlja.

Zašto nam se sviđa: to je dobro istražen film koji osvjetljava izazove GMO-a i opasnosti snage jedne tvrtke nad svima nama.

Gledajte ga ovdje

U Organic vjerujemo

o čemu se radi: ovaj dokumentarni film o hrani ulazi u organsku prehrambenu industriju, odvajajući istinu od hypea i ispitujući koliko velike korporacije kooptiraju organsku oznaku kako bi pojačale njihov posao.

Zašto nam se sviđa: sviđa nam se što ovaj film ne samo da ispituje pravo značenje organskog, već također ističe da organska hrana i hranjiva hrana nisu uvijek ista stvar.

Saznajte više

sastojci

o čemu se radi: sastojci skreću pozornost na lokalne pokrete hrane u Sjedinjenim Državama i kako poljoprivrednici širom zemlje rade na jačanju i povećanju naše veze i pristupa domaćoj hrani.

Zašto nam se sviđa: jedna osoba ili male grupe ljudi uistinu mogu napraviti razliku – a ovaj dokumentarac o hrani je živi dokaz o tome.

Saznajte više

FarmagedDon

o čemu se radi: filmašica Kristin Cantry, mama četverogodišnjaka, ispituje kako vladini dužnosnici maltretiraju ili prepravljaju poljoprivrednike zbog rasta i pružanja pristupa hranjivoj hrani.

Zašto nam se sviđa: ovaj šokantni dokumentarni film izlaže licemjerje vlade koja će nam legalno omogućiti da jedemo hranu koja je štetna i suzbijanje poljoprivrednika koji uzgajaju hranu koja podržava naše zdravlje.

Saznajte više

tablica kuhara

o čemu se radi: Ovih Neflixovih dokumentarnih serija profilira svjetski poznati kuhari i kako su postigli svoj uspjeh.

Zašto nam se sviđa: Svaka epizoda ove serije nadahnut će vas da budete kreativniji, snalažljivi, poduzetnički i nikada ne odustajete od svojih ciljeva i snova.

Gledajte ovdje

Što nam je nedostajalo? Koji su vaši omiljeni dokumentarni filmovi o hrani?

Postoji mnogo namirnica koje možete uroniti u hummus, guacamole ili salsu, ali nema ništa poput zadovoljavajuće mrvice i okusa krekera. Jednostavni recepti s krekerima bez glutena mogu postati spajalice koje možete lako ispeći ispočetka, a ne da izvade tonu novca da biste ih kupili u trgovini.

Ovi recepti za krekere bez glutena također su bez mliječnih proizvoda, s paleo, keto, veganskim i niskim udjelom ugljikohidrata. Izvrsni su za pripremu kuhanja i obroka, a mogu se lako spakirati za posao, školske ručkove ili putovanja. A ako tražite nešto za razmazivanje na svojim krekerima, možemo li predložiti:

20 najboljih recepata za dip i hummus27 najboljih recepata salse20 najboljih recepata guacamola22 Najbolja recepata za sir bez mlijeka

22 Najbolji recepti za krekere bez glutena

Krekeri za kurkume bez glutena

Kurkume bez glutena od kurkume od zdrave slastičarne

Dodajte snagu protuupalne kurkume u svoje recepte bez glutena. Ovi krekeri su također veganski i lako ih je napraviti!

veganske zlatne ribice bez glutena

Vegane zlatne ribice bez glutena po zdravom ukusu života

Ovaj je recept bez mnogih uobičajenih alergena, uključujući jaja i mliječne proizvode, čineći ih izvrsnim za kutije za ručak ili zalogaje prilagođene djeci.

keto krekeri soli i papra

KETO krekeri soli i paprike jednostavnim, ali yum

Sa potrebna su samo četiri sastojka i 10 minuta vremena pečenja, nema izgovora da ne isprobate ove krekere bez glutena.

Slatki krumpir Paleo krekeri

Slatki krumpir paleo krekeri po ukusnoj kuhinji

Dodajte dodatne vitamine i vlakna u svoje recepte bez glutena bacajući u neke pire korijenske povrće-nećete požaliti.

Zdravi krekeri s keljom

Zdravi krekeri za kelj od App Keto Diet

Kažu da je zanimanje za kelj propada, ali mi se potpuno ne slažemo-i volimo da ovi krekeri uključuju ovaj fantastični tamni lisnati zeleni.

Super sjemenke bez žitarica

Super sjemenske krekere bez sjemenki po mojoj svježoj perspektivi (*stručnjak za kulinarsku prehranu)

Prepuni raznih hranjivih sjemenki i nježno začinjeni, ovi krekeri sigurno postaju omiljeni bez oraha.

Vegane Graham Crackers bez glutena

Veganski graham krekeri bez glutena od Mjeseca i žlice i yum

Ne moraju svi krekeri biti slani! Ovaj recept koristi prirodne zaslađivače i nudi obilje savjeta kako bi se osiguralo najbolje grahame bez glutena, kao i varijacije kako bi odgovarale raznim popularnim dijetama.

Green Hummus Crackers

Zeleni hummus krekeri kokosom i bobicama

Umjesto brašna, ovaj recept koristi kuhanu slanutak kao bazu krekera – pozdravite dodatni protein i vlakna!

Contents