gyom: Meg tud ölni?

gyom: Meg tud ölni?

Míg a marihuána rövid és hosszú távú káros mellékhatásokkal is rendelkezik, korlátozott kutatás folyik arról, hogy a használata halált okozhat -e.

A gyomnövény dohányzása azonban ronthatja az ítéletet és a motoros képességeket, így a kannabisz dohányzása vagy más veszélyes tevékenységek elvégzése növelheti a baleset kockázatát. A legtöbb szakértő azonban úgy véli, hogy a marihuána miatt meghalni nagyon alacsony.

Ez nem azt jelenti, hogy a marihuána kockázatmentes anyag. Míg sok ember a gyomnövényes vegyületekre, például a kannabidiolra (CBD) összpontosít, a gyom néhány lehetséges káros mellékhatása van, különösen akkor, ha hosszú távon vagy fiatalkorban használják.

Olvassa el, hogy többet megtudjon a marihuána egészségügyi kockázatairól és arról, hogy ez potenciálisan halált okozhat -e vagy sem.

Pot megölt valakit?

A kriminalisztikai nemzetközi 2014. évi tanulmány két hirtelen halálos esetet jelentett, amelyeket az egészségügyi szövődményekhez kapcsolódó orvosok a marihuána használatával romlik. A jelentés kimutatta, hogy e halálesetek előtt a kutatók nem tudták a marihuána használatával kapcsolatos egyéb halálesetet.

Fontos megjegyezni, hogy csak az összes többi halálok oka után a jelentés feltételezte, hogy a fiatal férfiak végzetes kardiovaszkuláris eseményeket tapasztaltak, amelyeket a kannabisz indított. A jelentés azt is megállapítja, hogy az orvosok nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy a már létező kardiovaszkuláris tényezők szerepet játszanak a halálesetekben.

2018 -ban egy tinédzser dehidrációban halt meg a kannabinoid hyperemesis szindróma (CHS) miatt. A CHS olyan állapot, amely előfordulhat a szokásos kannabisz dohányosoknál, és hányingert, hányást és hasi fájdalmat okoz. Itt olvashatja el a történetüket.

Ezen események ellenére, összehasonlítva a többi drog, például az alkohol és a dohány által okozott halálesetekhez, sokan a marihuánát viszonylag biztonságosnak tartják.

A marihuána dohányzásának egészségügyi kockázatai

A Betegség és Megelőzési Központok (CDC) szerint egy személy valószínűleg nem hal meg a marihuána túladagolásában, de ez nem azt jelenti, hogy vannak, hogy vannak, hogy vannak Nincs kockázat.

2014 -ben Colorado lett az egyik első állam, amely a kannabisz legalizálására rekreációs célokra legalizálta. Azóta a marihuána használatával kapcsolatos mentőszobai látogatások számának jelentős növekedése tapasztalható.

A legalizálás előtt azonban a dohányzó gyomok miatti káros tüneteket tapasztalt emberek az anyag illegális jellege miatt valószínűleg nem jártak egy mentőszobában.

A Missouri Medicinefound nemrégiben készített jelentése, miszerint a marihuána használatához kapcsolódó leggyakoribb betegségek szintén növekedtek Colorado -ban a legalizálás óta. Ide tartoznak:

 • Kannabinoid hyperemesis szindróma (CHS)
 • Akut pszichózis
 • kannabinoid katatonia szindróma
 • Akut myopericarditis

chs

Miután ritka állapotban van, a CHS egyre gyakoribb. A Missouri Medicine szerint a leggyakoribb a hosszú távú felhasználóknál, akik havonta legalább 20 alkalommal dohányoznak a kannabiszban.

A CHS -ben szenvedő személynek súlyos hányás, hányinger, hasi fájdalom és kiszáradás tapasztalható a túlzott hányásból.

Sok CHS -t tapasztaló ember azt mondja, hogy tüneteik ideiglenesen eltűnnek, miután forró fürdő vagy zuhanyozás után.

A jelenlegi kábítószer -visszaélés -áttekintések egy cikke szerint néhány CHS -ben szenvedő embernek nehezen fogadja el, hogy oka. A tetrahidrokannabinol (THC) és más gyomnabinoidok azonban befolyásolják mind az agyat, mind az emésztőrendszert, valamint más területeket.

A gyom Antinausea hatást vált ki a központi idegrendszerre. Az ismételt felhasználás azonban tompíthatja ezt a hatást. Az emésztőrendszerben az ellenkezője fordul elő. A THC és más kannabinoidok növelhetik a gyomorpanaszok valószínűségét, különösen az ismételt használat esetén.

A CHS kezelése magában foglalja a terápiát, a hidratációt és az antinausea gyógyszereket. Egyéb ajánlások közé tartozik a marihuána használatának abbahagyása bármilyen formában, hosszabb ideig vagy hónapig.

Akut pszichózis

Az akut pszichózis a valóság érzékének megváltoztatása olyan pontig, amikor a személy téveszméket, hangulati zavarokat és hallucinációkat tapasztal. Az akut pszichózisban szenvedő személy szokatlanul viselkedhet.

A pszichiátriai idők áttekintése megjegyzi, hogy egyes bizonyítékok összefüggést sugallnak a kannabiszhasználat és a pszichiátriai körülmények között, ideértve a kannabisz által indukált pszichózist (CIP).

A felülvizsgálat vermixin ár további információkat talál megjegyzi egy 19 éves esettanulmányt, aki akut pszichotikus eseményt tapasztalt, amely összhangban volt a CIP-vel. A személy a versenyképes egyetemi környezet nyomását paranoia és elszigeteltség miatt hibáztatta, azt állítva, hogy a dohányzás a gyomnövényesnek tartja őket. A személy azonban kezelt, abbahagyta a kannabisz dohányzását, és nem tapasztalt további pszichózis -epizódokat.

Egy másik tanulmány két jelentésre utal, amelyben a kannabisz használata után akut pszichotikus epizódokat tapasztalt emberek. Az egyik esetben az egyetlen gyógyszer a személy rendszerében a kannabisz volt, és a személynek nem volt családi története mentálhigiénés betegségekről. A másik esettanulmányban az idős egyén először evett néhány marihuána terméket, és elkezdett mutatni némi szokatlan viselkedést.

Lehetőség van arra, hogy a kannabisz oka ezeknek a pszichotikus epizódoknak, bár nincs meggyőző bizonyíték.

A kannabisz által kiváltott pszichózis kezelése magában foglalja a kannabisz bármilyen formájának tartózkodását. Azokban az emberekben, akik nem hajlandóak erre, az orvosok antipszichotikus gyógyszereket használhatnak a pszichózis elleni védelem érdekében.

Szívállapotok

Van néhány bizonyíték arra, hogy a marihuána használata szív- és érrendszeri problémákat okozhat.

A 2001 -es tanulmány azt sugallja, hogy a marihuána dohányzása ritka szívrohamot jelenthet.

Egy nemrégiben tartott 25 éves longitudinális tanulmány azonban a kardiovaszkuláris események kockázatát vizsgálta a marihuána történetében szenvedő emberekben. Kutatásuk megjegyezte, hogy sem az egész életen át tartó marihuána-felhasználás, sem a közelmúltbeli marihuána-felhasználás nem volt összefüggésben a középkorú emberek szív- és érrendszeri betegségeivel.

Időnként a nehéz marihuána használata szintén hozzájárulhat az akut perikarditiszhez. A pericarditis a gyulladás a pericardiumban, amely a szív körülvevő membrán.

Egyes szakértők úgy vélik, hogy a marihuána struktúrájának változásai az utóbbi években részben lehetnek az e feltételek megnövekedett kockázatáért.

A legtöbb korábbi orvosi kutatás viszonylag alacsony THC -tartalommal rendelkező marihuánát használt, míg az utóbbi években a marihuána THC -szintje jelentősen megnőtt, átlagosan körülbelül 4–12% -kal növekedett.

A Nature Reviews Cardiology áttekintése azonban megjegyezte, hogy a marihuána THC -tartalma az elmúlt évtizedben tízszeresére nőtt. A felülvizsgálat azt is megjegyzi, hogy ez a növekedés a bejelentett súlyos kardiovaszkuláris események számának növekedéséhez vezetett, ideértve a következőket:

 • szívroham
 • Szívmegállás
 • Ez azonban nem feltétlenül bizonyítja, hogy a marihuána okozza ezeket az eseményeket. A felülvizsgálat azonban megjegyzi, hogy az orvosoknak mérlegelniük kell, hogy az ember marihuána használata -e a szív- és érrendszeri problémáik alapjául szolgáló oka.

  Olvassa el többet arról, hogy a marihuána hogyan befolyásolja a testet itt.

  A gyomi gyomi árthatnak a magzatnak a terhesség alatt?

  A legtöbb orvos azt javasolja, hogy a terhes nők ne dohányozzanak semmilyen anyagot, mert a füst tartalma átadhatja a csecsemőt.

  A farmakológia tanulmánya & amp; A Therapeutics megjegyzi, hogy az olyan vegyületek, mint például a THC, könnyen átjutnak a placentához. Noha a magzat alacsonyabb THC -szintet tapasztalhat, mint az anya, ez hosszú távon továbbra is befolyásolhatja őket.

  Míg a tudósok nem találták, hogy a kannabisz születéskor fizikai rendellenességeket okoz, összefüggéseket találtak a magzati expozíció és a fizikai növekedés változásai között az élet elején, beleértve az alacsony születési súlyt. A bizonyítékok azt is sugallják, hogy káros mentális hatással van a fejlődő gyermekre, ideértve a szorongás és a depresszió fokozó viselkedését.

  Amíg több kutatás elemzi a THC -t, mint a méhben lévő magzatok potenciális toxinját, a kutatók azt sugallják, hogy a terhes nők nem feltételezik, hogy a kannabisz biztonságos számukra.

  További információ a gyom dohányzásáról terhes közben.

  Összegzés

  míg a marihuána káros hatással lehet a rövid és a hosszú távú egészségre, korlátozott kutatás van arról, hogy ez halált okozhat -e vagy sem.

  Van néhány rögzített eset, amikor az emberek meghalnak a meglévő egészségügyi állapot marihuána által kiváltott szövődményeiből, ám ezek nem meggyőzőek.

  Míg a legtöbb szakértő egyetért azzal, hogy a legtöbb esetben nem lehet halálos marihuána dózisát dohányozni, ez nem azt jelenti, hogy ez ártalmatlan anyag.

  A terhes nőknek különösen el kell kerülniük a marihuána használatát, amíg a kutatók és az orvosok többet nem tudnak a magzatra gyakorolt potenciálisan káros hatásokról.

  • Alkohol/függőség/illegális drogok
  • A dohányzás/a dohányzás abbahagyása

  Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból származnak , tudományos kutatóintézetek, orvosi folyóiratok és egyesületek. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

  szerkesztői politika elolvasásával.

  Contents